V1 House / TNT architects

first_img “COPY” Other Participants:Nguyễn Thị Ngọc, Phạm Viết Vĩnh, Trần Việt CườngCity:VinhCountry:VietnamMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Triệu ChiếnRecommended ProductsEnclosures / Double Skin FacadesIsland Exterior FabricatorsCurtain Wall Facade SystemsDoorsRabel Aluminium SystemsMinimal Sliding Door – Rabel 62 Slim Super ThermalDoorsVEKADoors – VEKAMOTION 82WoodParklex International S.L.Wood cladding – FacadeText description provided by the architects. We always pursue the design concept of “Architecture is a bridge”, the bridge between people and people, architecture, and nature, the present and the past. When combined with the basic demands of the owner for a two-generation family, we created the V1 HOUSE.Save this picture!© Triệu ChiếnV1 HOUSE is located in the old residential area of Vinh city in Nghe An province. It is surrounded by low-rise buildings. However, the house is facing south and the wind direction is typical of this area because Hong Mountain is in the distance in front of the house, and behind the house is Lam River. Moreover, it is 2km away from the city center square with festivals and annual fireworks.Save this picture!© Triệu ChiếnThe site is located in the lowland, flooded in the rainy season, thus the first floor is pushed higher than the road surface. The space structure is organized according to the common flooring style of Vietnamese townhouses, in order to give the owner a sense of familiarity as well as maximum efficiency in terms of area.Save this picture!© Triệu ChiếnFor us, each floor is like a different garden, alternated between small gardens and functional space. This makes the space horizontally continuous in each floor and creates an effect in the confused ambiguity, so the users, going into the house, feel go out and vice versa. It is the feeling that gives the user a vague nostalgia for courtyard space, in the traditional townhomes they used to use or garden houses surrounded by trees.Save this picture!© Triệu ChiếnSave this picture!Second Level PlanSave this picture!© Triệu ChiếnThe house is modern but familiar with the previous life of the owner. The small gardens combined with the light well to get the light from the top, connecting the floor vertically, reducing the limitations of the floor structure. The house is pushed up to four floors in order to exploit the view of the building. The front of the house is in the south, consequently, it is completely open for the cool breeze. Due to the front narrow alley, the higher floors are backed up to create a view.Save this picture!© Triệu ChiếnAccording to the feng shui concept of the east, the north of the house is in the crooked land, which is not good, thus we sealed off and designed a garden here, this allows all the functional space behind the house there. The view is very good, private, quiet, relaxing while avoiding cold winds in the winter.Save this picture!© Triệu ChiếnSave this picture!Section 1Save this picture!© Triệu ChiếnLife in the V1 HOUSE is fun, like a farmer’s family cultivating, caring and harvesting after office hours, they do it happily. It helps people living around close to each other. When we arrived, we were told that they had harvested clean vegetables for their neighbors… and their neighbors learning from them.Save this picture!© Triệu ChiếnProject gallerySee allShow lessPaulaner Headquarter / Hierl ArchitektenSelected ProjectsHouse in Takatsuki / FujiwaraMuro ArchitectsSelected Projects Share ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/878780/v1-house-tnt-architects Clipboard Year:  Lead Architect: Projects Vietnam Photographs:  Triệu Chiến Manufacturers Brands with products used in this architecture project Save this picture!© Triệu Chiến+ 40 Share Manufacturers: -, Dong Nai, Nghe an, Xingfa Aluminium Houses Area:  140 m² Year Completion year of this architecture project Architects: TNT architects Area Area of this architecture project V1 House / TNT architectsSave this projectSaveV1 House / TNT architects ArchDaily Photographs CopyHouses•Vinh, Vietnam 2016 Bùi Quang Tiến “COPY” ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/878780/v1-house-tnt-architects Clipboard V1 House / TNT architects CopyAbout this officeTNT architectsOfficeFollowProductsWoodSteelConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesVinhVietnamPublished on September 01, 2017Cite: “V1 House / TNT architects” 31 Aug 2017. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogWoodTechnowoodPergola SystemsWindowsMitrexSolar WindowMetal PanelsAurubisPatinated Copper: Nordic Green/Blue/Turquoise/SpecialCommunications2NIntercom – 2N® IP BaseSkylightsLAMILUXGlass Skylight FE Pyramid/HippedConcreteKrytonCrystalline Waterproofing – KIMWood Boards / HPL PanelsBruagWall Cladding – MDF Perforated PanelsStonesMikado QuartzQuartz Slab – ClassiqueFloorsFranken-SchotterFlooring Panels – Dietfurt LimestoneWindowspanoramah!®ah! CornerFittingsSaliceStorage Accessories – Excessories, Pull- outArmchairs / Couches / Futons / PoufsEmuSeating System – TamiMore products »Save想阅读文章的中文版本吗?院非院,宅非宅 V1 House / TNT architects是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my streamlast_img


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*