A’tolan House / Create + Think Design Studio

first_img Save this picture!Courtesy of Create + Think Design StudioRecommended ProductsMetallicsTECU®Copper Surface – Classic CoatedDoorsStudcoAccess Panels – AccessDorWindowsOTTOSTUMM | MOGSWindow Systems – BronzoFinestra B40DoorsLinvisibileLinvisibile Curved Hinged Door | AlbaText description provided by the architects. A’tolan is the word meaning, “a place with many rocks”, from the indigenous language of the natives on the east coast of Taiwan.  It may also be interpreted as “piling of rocks”, “building wall with rocks”, or “a house made out of rocks.”Save this picture!Courtesy of Create + Think Design StudioThe site is located on the eastern seaboard of Taiwan, adjacent to the Pacific Ocean.  The foundation is of a narrow rectangular shape of approximately 90 meters in length and 30 meters in width,  sitting on the north-south axis.  Following the coastline, at approximately 60 meters down the axis from the north, the structure turns 130 degrees east.  The downward slope from west to east is transformed and represented in three levels.Save this picture!Floor PlanThe essence of this project is the use of the traditional native architectural technique of A’tolan.  The rocks excavated from the site are then used to build the east-west walls spanning over three levels like rice patty terraces.    Save this picture!Courtesy of Create + Think Design StudioTop level 28 meters: driveway entrance/front yardMiddle level 23 meters: main structureBottom level 20 meters: pool/tree house/lawnSave this picture!Courtesy of Create + Think Design StudioWith a humble posture in front of the majestic sea, the structure extends with a relative low profile along the contour of the coastline, following its bend as if opening itself to the sea at an angle of 130.  The steel frame is cladded with the native rocks and the living roof with various herbs serves as walkway on a plateau.  Utilizing the natural background to hide the handmade elements, the wide stone stairway descends from the plateau to the open-air foyer of the building.Save this picture!Courtesy of Create + Think Design StudioSurrounded by the serene beauty of mother nature, we have chosen a least invasive design that satisfies the basic shelter and food preparation needs.  Hence, the interior consists only of cooking areas and sleeping quarters.  The spaces are defined by accordion glass doors, allowing light and air to flow freely throughout.  One can be awed simultaneously by the immensity of the ocean or the stoicism of the rock wall.  A few areas symbiotically enhance the egalitarian function of the interior, such as the skylight covered shower and the outdoor bathtub just outside the sleeping areas, the al fresco dining area with the long table to the side of the foyer, and the multi-purpose area in front of the structure that can be a yoga platform or a star-gazing theater.Save this picture!Courtesy of Create + Think Design StudioThrough a carefully constructed symbiosis with the surrounding nature, the minimal footprint structure contains within itself endless possibilites.Save this picture!Courtesy of Create + Think Design StudioTree house, lawn, Formosa black bear, and an infinity pool with an opening of an angle of 130 to embrace the sea.Project gallerySee allShow lessOslo Cancer Cluster Innovation Park / Dark Arkitekter + ArkitektpartnerSelected ProjectsPangyo House / JYA-RCHITECTSSelected Projects Share Projects CopyAbout this officeCreate + Think Design StudioOfficeFollowProductsSteelStoneConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesTaiwan (ROC)Published on February 04, 2016Cite: “A’tolan House / Create + Think Design Studio” 03 Feb 2016. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogPartitionsSkyfoldVertically Folding Operable Walls – Classic™ SeriesVinyl Walls3MVinyl Finish – DI-NOC™ AbstractFaucetshansgroheKitchen Mixers – Talis MShower ColumnsAXORShowers – AXOR LampShower by NendoWoodBruagRoom Acoustics – Interior Cladding PanelsPanels / Prefabricated AssembliesIsland Exterior FabricatorsMega-Panel Facade SystemsConcreteKrytonCrystalline Waterproofing – KIMTable LampsAxolightTable Lights – SkirtDoorsRabel Aluminium SystemsMinimal Glass Pivot Door – Rabel 8700 Slim Super ThermalUrban ShadingPunto DesignPublic Architecture in Residential ComplexExterior DeckingHouse of BambooDecking – BambooAnti-Corrosive CoatingsTIGERPowder Coating – Drylac® Bianco 605More products »Save想阅读文章的中文版本吗?台湾-用岩石建造的住宅 / Create + Think Design Studio是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream “COPY” Save this picture!Courtesy of Create + Think Design Studio+ 34 Share A’tolan House / Create + Think Design StudioSave this projectSaveA’tolan House / Create + Think Design Studio Year:  ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/781503/atolan-house-create-plus-think-design-studio Clipboard ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/781503/atolan-house-create-plus-think-design-studio Clipboard Houses Architects: Create + Think Design Studio Year Completion year of this architecture project 2015 CopyHouses•Taiwan (ROC) ArchDaily Taiwan (ROC) A’tolan House / Create + Think Design Studio “COPY”last_img


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*